Uit eten

Delden kent vele eetgelegenheden, waar goed kan worden gegeten. Een kleine selectie (alleen eetgelegenheden in het centrum):

Brasserie in de Hagen, een unieke locatie, want hier bedienen mensen met een verstandelijke beperking, in een omgeving waar zij zich kunnen ontplooien. Je kunt er terecht voor een kop koffie met gebak, uitgebreide lunch, een driegangenmenu, een weekschotel of een drankje met een lekker hapje. Alles met trots geserveerd en met veel liefde door de koks bereid.

’t Oaldershoes is een restaurant in Engelse sfeer. Het pand stamt uit 1882 en de eigenaars hadden er een winkel in melkproducten en ijs. Je kunt er nu terecht voor zowel de lunch als het avondeten. Wat te denken van ’s middags een high tea of bij het diner paté van ree met vijgen?

Santorini is een Grieks restaurant in met een hoofdzakelijk mediterraanse keuken. Gluten- en lactosevrij dieet? Geen probleem. De menukaart biedt ook halal, veganistische en vegetarische gerechten. Zie ook hun pagina op instagram.

De Sevenster is een hotel-restaurant met een interieur, dat de gezellige sfeer van een huiskamer uitstraalt. Je kunt kiezen voor het menu van de week, bijvoorbeeld mosterdsoep of crispy garnalen als voorgerecht en katenhaasjes of scholfilet als hoofdgerecht. Bij fraai weer kan op het terras aan de straat worden gegeten.

De Zwaan Delden, ook wel genoemd de huiskamer van Delden, een plek waar je lekker neerploft in de Gelagkamer met een Gin&Tonic of een heerlijk speciaal biertje van de tap, waar je rustig een espresso drinkt en waar op de zondag aanschuift voor een ontbijt met gepocheerde eitjes en een toast met avocado. De Zwaan heeft een internationaal georiënteerde menukaart. 

Frieten van Wenderz (foto: wenderz.nl)

Wenderz is een take-away, waar ze échte, huisgemaakte verse friet bereiden. De aardappels worden met de hand geselecteerd, gewassen, gesneden en gebakken in 100% natuurlijke zonnebloemolie. Smullen maar!