Omgeving

De omgeving van Delden is beslist een verkenning waard. De bossen die de stad omringen, herbergen bijzondere locaties. Diverse, oude molens zijn nog in werking. Zo heb je de Noordmolen (een watermolen), de Oelermolen en de Houtzaagmolen. De Wendezoele is een boerderij, ingericht als museum over het boerenbestaan in Twente.

De belangrijkste steden in de directe omgeving zijn Almelo (15 km.), Hengelo (5 km.), Enschede (16 km.). Almelo is hard bezig haar stadscentrum een facelift te geven: de oude haven is kort geleden in ere hersteld en er is zoals vroeger weer water in de binnenstad. Ook Hengelo werkt flink aan het imago van het hart van de stad. Enschede heeft een grote studentenpopulatie en is een levendige stad met vele terrasjes en eetgelegenheden. Haar ligging vlak aan de grens trekt veel winkelend publiek uit Duitsland. Ten oosten van Hengelo ligt Oldenzaal, vooral bekend om de carnavalsfeesten.

Er zijn toeristen in Overijssel die uit hun dak gaan bij het zien van een grote steen langs de weg. Ze denken dat ze oog in oog staan met de resten van een hunebed. Echt, voor een hunebed moeten we omrijden naar Drenthe…

Umfassungsweg (gedeelte) op het Landgoed Twickel.

De beste manier om de omgeving te verkennen is door te wandelen. Dan is de Umfassungsweg een must. De route ligt hoofdzakelijk op het Landgoed Twickel: een uitgelezen kans om met het landgoed kennis te maken. Let op: de route is niet overal geschikt voor bijvoorbeeld wandelwagens. Honden kunnen de fauna verstoren. Zie voor nadere informatie de website van Landgoed Twickel.